Der bliver ikke tale om video overvågning af fællesarealet!

Videoovervågning af Jan Brandrup.

Lidt erfaring med videoovervågning og ikke ment som reklame for nogle produkter.

 

Man kan få kameraer som trådløs (ip-kamera) og som kameraer med et kabel til et optage medie (har ingen erfaring med dette).

De fås som indendørs eller udendørs modeller, nogle kan se både nat og dag, andre kun om dagen. Nat foto er i sort/hvid og ikke så tydelige. Der findes 640x480 pixel eller HD kameraer, men ved begge kan man da genkende personer på fotoet. Nogle kameraer har mulighed for at monterer et SD-kort hvor på alle alarmer gemmes som foto/video.

Fælles for alle ip-kameraer er, at man skal have en computer der er forbundet til en trådløs router (som skal være kraftig nok til at opfange signalet fra ip-kamera).

Hvis firmwaren skal opdateres, skal det foregå med kabel, men det er kun nødvendigt ved eventuelle fejl.

Udekameraer skal forbindes til 230v via en lille transformator med ledning til kamera. Dette kan ikke tåle regn, så det kræver læ fra regn og blæst.

 

Et ip-kamera kan, når alt er justeret korrekt, sende dig en e-mail med foto eller video ved hver bevægelse kameraet opfanger. Kameraets følsomhed kan justeres så den ikke sender en besked ved hver regndråbe.

Du kan over alt i verden hvor der er forbindelse til internettet, se hvad kameraet kan se og få taget foto af dette.

 

Jeg tror ikke kameraer kan forhindre indbrud, men så kan man da vise politiet et foto af tyven.

 

Et andet alternativ vil være at få et vagt firma til at installerer en alarm og få dem til at holde øje med huset når det er foladt.

Tomme dåser, mærker på postkassen kan være placeret/lavet af tyve.

Fra overvågningskameraer dag/nat almindelig/HD